Waarom een branding shoot ook voor mannen is

Hoe achterhaalt deze perceptie ook is; bij een branding shoot denken we vaak aan vrouwelijke ondernemers achter een kopje koffie. Op zich is hier niets mis mee, op één ding na: mannen worden automatisch uitgesloten. En dat is jammer! Iedereen kan namelijk profiteren van personal branding, dus ook mannen. Daarom vertel ik hieronder waarom een branding shoot ook geschikt is voor mannen. 

een branding shoot voor mannen

Professionaliteit uitstralen

Uiteindelijk wil je als ondernemer serieus genomen worden. Dit uit zich niet alleen in de dienst(en) / product(en), klantencontact en service, maar ook de manier waarop je naar buiten treedt. Oftewel, het stukje marketing. Denk aan content op je website en socialmediakanalen. Zoals we allemaal weten, komt hier veel bij kijken: teksten schrijven én de visuele content. Beginnende ondernemers maken vaak gebruik van stockfoto’s of beelden die op Canva staan. Prima als je pas begint, maar na een tijdje wil je toch meer professionaliteit uitstralen. En hoe doe je dat beter dan met professionele foto’s?

een branding shoot voor een man in Den Bosch

Creëer herkenbaarheid

Voordat een klant overgaat tot aankoop, wil diegene meer over jou weten. Daarom wordt de ‘over mij’-pagina ook zo vaak bekeken. Potentiële klanten zijn in feite op zoek naar herkenning; ze willen zichzelf in jou herkennen. Dus leer jouw ideale klant kennen! Op die manier kan je met content op dat stukje herkenning inspelen. Kortom, boek een branding shoot en laat jezelf op die manier in de kijker zetten. 

branding shoot voor een man in Tilburg

De ondernemer én de persoon erachter

Zet jezelf niet alleen in de schijnwerper als ondernemer, maar laat ook de persoon erachter zien. Met andere woorden: laat je persoonlijkheid doorschemeren in je personal branding foto’s. Trek dus niet alleen je driedelig pak uit de kast, maar wissel af met (nette) casual outfits die je draagt in je vrije tijd. Verder kan een zakelijke locatie bijdragen aan je autoriteit als ondernemer. Door daarnaast te kiezen voor een locatie die bij jouw persoonlijkheid past, laat je beiden kanten van jezelf zien. 

Een branding shoot is ook geschikt voor mannen

Stukje context

Een branding shoot is niet alleen geschikt voor mannen met een kantoorbaan, maar òòk voor mannelijke ondernemers met een actieve baan. Voor deze ondernemers is het belangrijk om een stukje context toe te passen tijdens de fotoshoot. Laat zien hoe je te werk gaat of verwerk hulpmiddelen — die je nodig hebt om je werkzaamheden uit te voeren — in je personal branding foto’s. Zo zet je niet alleen jezelf in de kijker, maar krijgen klanten meteen een goed beeld van jouw werkzaamheden. Ik zeg: win-win situatie!
Kortom, een branding shoot is dus net zo goed voor mannen als voor vrouwen.

Waarom een branding shoot ook voor mannen is

Wil jij jezelf als man herkenbaar in beeld brengen?

Vind je het tijd om jezelf professioneel vast te laten leggen? Dan wordt het tijd voor personal branding foto’s. Hiermee bereik je namelijk niet alleen professionaliteit, maar ook zichtbaarheid!
Om dit bereiken help ik jou graag met de voorbereidingen. Denk hierbij aan kleur, kleding en locatie(s).
Wil je liever eerst kennismaken? Ook dat kan! Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Zie ik je snel?