Welke kleding is geschikt voor castingfoto’s? 

Bij het boeken van een casting fotoshoot komt wel iets meer kijken dan alleen het regelen van een fotograaf. Los van de sfeer die je wilt neerzetten, moet je namelijk ook denken aan licht- en kleurgebruik, maar één van de meest gestelde vragen is toch nog steeds: welke kleding doe ik aan? Om jou op weg te helpen, heb ik het blogartikel ‘welke kleding is geschikt voor castingfoto’s?’ geschreven. 

Welke-kleding-is-geschikt-voor-castingfoto's

Goed kleurgebruik is key

Met het juiste kleurgebruik kan je je gelaat flink ophalen. Want wie wil er nou grauw uitzien op castingfoto’s? Zorg daarom dat je voor kleuren kiest die het tegenovergestelde effect hebben. Vind je het lastig om te bepalen of een kleur je ophaalt of niet? Vraag dan advies aan je familie of vrienden. Nòg beter is om foto’s van jezelf te maken waar je verschillende kleuren draagt. Zo zie je meteen welke kleur wél en níet werkt. Maar houd het geheel qua kleur rustig, zodat de aandacht naar jou uitgaat. 

Vermijd vloekende kleuren

Let verder goed op dat de kleuren van je gekozen outfit niet met elkaar vloeken. Vloekende kleuren zijn niet alleen heel afleidend, maar ook onprettig om naar te kijken. Het is juist belangrijk dat je opvalt in de flinke stapel met portfolio’s en dáár zijn krachtige castingfoto’s voor nodig. En dat bereik je helaas niet met vloekende kleuren. 

Contrast, contrast, contrast

Door te werken met contrastrijke combinaties trek je de aandacht van de kijker, in dit geval dus van de casting director. Denk aan een witte top met een donker vestje of een complementaire kleurencombinatie, zoals rood en groen. Zo creëer je een wat speelser, interessant beeld. Een andere simpele manier om dit voor elkaar te krijgen is door te kiezen voor contrast tussen de achtergrondkleur en je outfit. 

Kledingkeuze voor castingfoto's

Hoe zit je kleding?

Één van de belangrijkste stelregels voor het uitkiezen van kleding voor castingfoto’s is: zorg voor (een) goed passende outfit(s), zodat je ontspannen wordt vastgelegd. Knellende kleding oogt niet alleen rommelig op beeld; het zit ook ook nog eens oncomfortabel en dát is te zien op de foto’s. Twee belangrijke redenen dus om goed passende kleding te dragen tijdens je casting fotoshoot. 

Niet te klein én niet te groot 

Hier nog een tip: laat te grote kleding in je kast liggen. Deze doen je namelijk breder lijken dan je daadwerkelijk bent. Een vette NO-go dus!
Maar grijp dus ook niet naar té strakke kleding. 

Welke kleding voor castingfoto's

Vermijd patronen

Printjes en logo’s zijn ook een gevalletje ‘vermijden, die handel’. Het leidt enorm af van datgene wat belangrijk is. Juist, natuurlijk! Ga dus niet voor shirts, tops en bloesjes met drukke printjes en schreeuwerige logo’s, maar kies voor kwalitatieve kleding in (rustige) kleuren met een mooie pasvorm. Zo creëer je — zonder al die poespas — alsnog hele krachtige castingfoto’s. 

Ga voor tijdloos en herkenbaar

Hoe verleidelijk het ook is; laat je niet leiden door hippe kledingtrends. De vaart waarmee trends komen opzetten, zo snel waaien ze ook weer over. Dat betekent dat je headshots sneller gedateerd zijn wanneer je een trendy outfit uit de kast trekt. Ga in plaats daarvan voor tijdloze kleding met een mooie snit. Zo kan je zeker een paar jaar vooruit!

Is het tijd voor een casting fotoshoot?

Voor nieuwe headshots ben je bij mij aan het juiste adres. Ik denk niet alleen mee over de juiste outfit(s), maar ook over kleur- en lichtgebruik. Zo komen we samen tot een mooi resultaat waar jij volledig achter staat.
Ik snap als je eerst meer van mijn werk wil zien, bekijk daarom hier mijn portfolio. Liever eerst vrijblijvend kennis maken? Ook dat kan! Neem gerust contact voor een kennismakingsgesprek.

Kleding voor een casting fotoshoot