Zó kies jij de perfecte locatie voor jouw branding shoot

Jouw branding shoot staat of valt met de gekozen locatie. Ga dus niet overhaast te werk en doorloop de stappen die ik hieronder heb beschreven. Zò kies jij namelijk de perfecte locatie voor jouw branding shoot. Het maakt niet uit of dit nu een stijlvolle binnenlocatie of natuurgebied betreft; belangrijker is dat de locatie bij jou past! 

Past de locatie bij jou als ondernemer?

Laat je niet gek maken door alle prachtige locaties die je voorbij ziet komen op social media. Neem een stapje terug en bedenk welke kernwaarden jou als ondernemer definiëren. Belangrijk is dat je hierbij òòk de persoon achter de ondernemer in gedachten houdt. Is jouw werkwijze laagdrempelig en ben je in jouw vrije tijd veel in de natuur te vinden? Dan zal een buitenlocatie wellicht een betere keuze zijn voor jouw personal branding foto’s dan een chique ingericht kantoor.
Ben je daarnaast ook bewust van je ideale klant; creatievelingen zullen bijvoorbeeld sneller geneigd zijn om te kopen van iemand die zich in de markt zet met foto’s op een creatieve locatie. 

Hoe kies je de perfecte locatie voor jouw branding shoot?

Kies voor een locatie met de juiste uitstraling en sfeer

Je kiest een personal branding fotograaf op basis van zijn of haar portfolio. Het sfeertje, de uitstraling; het hele plaatje moet kloppen. Dit geldt natuurlijk ook voor de locatie voor jouw branding shoot. Deze moet aansluiten bij de sfeer die je wilt uitstralen. Denk aan zakelijk, stijlvol, ongedwongen, edgy, betrouwbaar, creatief en ga zo maar door.
Ga met je keuze niet over één dag ijs, maar bekijk meerdere locaties, informeer bij je netwerk en vraag je fotograaf om tips.

Kies zo de perfecte locatie voor jouw branding shoot

Denk ook na over de context

Veel ondernemers hebben alleen hun laptop en mobiele telefoon nodig om hun business draaiende te houden. Natuurlijk kan je deze werkzaamheden nabootsen om context aan je foto’s te geven. Maar is jouw beroep een stuk specifieker, zoals een personal trainer, voedingsconsulent, stylist of een wedding planner? Gebruik deze context dan in jouw voordeel. Voor een personal trainer is een sportschool de meest logische keuze als setting voor een fotoshoot. Maar ook een atletiekbaan kan fungeren als een toffe fotolocatie. Een voedingsconsulent, daarentegen, komt beter tot haar recht in een prachtige keuken.
Toch kan je ook op een andere manier context geven aan je branding shoot. Ben jij bijvoorbeeld een échte Rotterdammer? Laat jezelf dan vastleggen op iconische, Rotterdamse locaties, zoals de Erasmusbrug. 

Hoe kies je de locatie voor jouw fotoshoot?

Voorbereiding, voorbereiding, voorbereiding

Kies twee á drie fotolocaties die aan jouw eisen voldoen. Bekijk vervolgens of ze binnen jouw budget vallen; de tarieven kunnen namelijk per locatie enorm variëren. Maar ook de mogelijkheid tot variëren, het licht en genoeg ruimte zijn zaken die je moet overwegen. Daar ga ik hieronder wat dieper op in. 

Zorg voor voldoende variatie

Om tot een zo’n gevarieerd mogelijk resultaat te komen, is het verstandig om te kiezen voor een setting met veel verschillende hoekjes. Nòg beter is een locatie waar er zowel binnen als buiten toffe plekjes te vinden zijn.
Ben je van plan om een locatie op afspraak te bezichtigen? Vergeet dan niet om te vragen van welke ruimtes je gebruik mag maken. Zo kom je op de dag van je branding shoot niet voor een vervelende verrassing te staan. 

Houd rekening met het licht

Een locatie kan nog zo tof zijn; zonder voldoende licht kan het een te donker eindresultaat opleveren. Helemaal wanneer een fotograaf uitsluitend werkt met natuurlijk licht. Zelf werk ik met flitslicht, maar ook dan kan een locatie té donker zijn. Overleg dus altijd met je personal branding fotograaf.

Zo kies jij de perfecte locatie voor jouw branding shoot

De locatie mag niet te druk zijn

Voorkom dat andere mensen je personal branding foto’s ‘photobomben’ door te kiezen voor een rustige locatie. Niet alleen is het vervelend om te poseren wanneer je veel bekijks trekt op een drukke locatie. Ook wil je gebruik kunnen maken van toffe plekjes zonder mensen in het zicht. Overleg daarom altijd eerst met de locatie en/of je fotograaf. Zo  voorkom je een hoop irritatie.
Ben je juist van plan om foto’s te laten maken op een buitenlocatie? Plan je branding shoot dan in de vroege of juist late (middag)uurtjes. Niet alleen is het licht dan mooier; ook is het vaak een stuk minder druk. 

Perfecte locatie voor jouw branding shoot

Ben je op zoek naar een locatie en fotograaf voor jouw branding shoot?

Heb je moeite om de juiste locatie te vinden voor jouw branding shoot? Daar help ik jou graag mee! Ook sta je er niet alleen voor tijdens de voorbereiding; zo denk ik mee met het kiezen van de juiste kleding, kleurgebruik en (eventueel) gebruik van visagie. Meer weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.