Kleding uitkiezen voor je branding shoot: waar moet je op letten?

Na het boeken van een branding shoot is het tijd om na te denken over je outfit. Kleding is namelijk een belangrijk onderdeel van de shoot. Hiermee laat je jezelf zien als ondernemer én de persoon erachter.
Om je op weg te helpen, heb ik de onderstaande tips voor je samengesteld. 

Draag goed passende kleding

Vaak zijn we geneigd om een maatje kleiner te kopen. Maar geloof mij: doe dit niet. Kleding die te strak zit gaat knellen en dit is goed zichtbaar op foto’s. Los van het comfort is het belangrijk dat jij jezelf prettig voelt in de kleding die je draagt. Want als jij je ongemakkelijk voelt, ga je dat uitstralen. Zorg dus voor een goed passende outfit met een mooie pasvorm. Dit zorgt er niet alleen voor dat je zelfverzekerd bent, maar je komt ook nog eens professioneel over. 

Houd het geheel rustig

Zelf raad ik aan om drukke prints en logo’s te vermijden. Kies eerder voor rustige kleding, helemaal voor een branding shoot. Gezellige printjes doen het in het dagelijkse leven heel goed, maar op foto’s wordt het al snel te overheersend. De focus gaat dan naar het drukke printje in plaats van naar jou.
Ook al zijn printjes in mijn ogen al snel te druk; er zijn uitzonderingen! Ben jij nou die persoon die dol is op drukke printjes en nooit effen kleuren draagt? Kies dan vooral voor een mooie, doch rustige print. Belangrijk is dat je altijd jezelf blijft en herkenbaar bent voor je klant. Denk echter wel na over de gekozen locatie om te voorkomen dat je kleding botst met de omgeving. Draag je toch liever een gezellig printje? Kies dan voor een rustige omgeving, zodat jij er met je kleurrijke outfit uitspringt. 

Kleding uitkiezen voor je fotoshoot

Verwerk (huisstijl) kleuren in je outfit

Kleur doet het erg goed in foto’s, maar ook hier geldt: draag alleen kleuren die bij jou passen, waar jij je prettig in voelt en die je gelaat ophalen.
Nóg leuker is om je branding kleuren in je outfit te verwerken. Dit kan op verschillende manieren; denk aan kleding waar je van top tot teen in je huisstijlkleur gehuld bent (bijvoorbeeld een tof broekpak). Je kunt je branding kleuren ook op een subtiele manier in je outfit verwerken, bijvoorbeeld met schoenen, een sjaal of accessoires die je combineert met een neutrale outfit. 

Hakken; wel of niet doen?

Comfort staat tijdens een branding shoot altijd voorop. Dus voel jij je niet comfortabel met een paar hakken of draag jij nooit hakken? Doe dit dan vooral niet! Als jij je niet prettig voelt, straal je ongemak uit en dit ga je terugzien op de foto’s.
Ben je wél comfortabel met het dragen van hakken? Dan zou ik zeker je mooiste paar hakken uit de kast trekken. Waarom? Hakken verlengen je benen en lichaam en dit flatteert elk lichaamstype. 

Blijf dicht bij jezelf

Kies geen outfit die totaal niet bij jou past, alleen omdat je tijdens de branding shoot op je mooist wil zijn. Ga dus niet ineens een jurk dragen als je dat in het dagelijkse leven ook nooit doet.
Je wilt juist herkenbaarheid creëren door jezelf te zijn. Want geloof mij, je klanten prikken er toch wel doorheen, dus blijf dicht bij jezelf.

Kleding voor je fotoshoot

Vermijd te hippe kleding

Tijdens het uitkiezen van je outfit kan het verleidelijk zijn om mee te gaan met modetrends. Maar juist tijdens een branding shoot wil je jezelf laten zien en niet meegaan met de massa. Kies dus eerder voor een tijdloze outfit; zo kijk je over een paar jaar nog steeds tevreden terug op de foto’s. 

Houd het professioneel

Wellicht overbodig om te zeggen, maar laat niet te veel huid zien. Als ondernemer wil je professioneel overkomen en serieus genomen worden. Dat betekent natuurlijk niet dat je je van top tot teen moet bedekken, maar zorg er wel voor dat het geheel niet te sexy wordt. 

Wissel af met outfits

Neem meerdere outfits mee, zodat je tijdens de fotoshoot kan afwisselen. Een andere top of jasje in combinatie met een andere achtergrond kan al een heel verschil maken. Een bepaalde kleur kan op de ene locatie heel goed werken, maar op een andere locatie oogt dezelfde kleur nét te druk. In zo’n geval is het prettig als je kan kiezen uit meerdere opties.
Laat jezelf niet alleen zien als ondernemer, maar ook de persoon erachter. Wissel zakelijke outfits dus af met casual outfits; zo laat je meerdere kanten van jezelf zien.

Welke kleding moet je kiezen voor jouw branding shoot?
Waar moet je op letten bij de kleding voor jouw branding shoot
Kleding uitkiezen voor jouw branding shoot

Meer voorbeelden zien van personal branding foto’s?

Hierboven vind je een aantal van mijn foto’s die tijdens een branding shoot zijn gemaakt. Wil je toch meer zien? Check dan zeker mijn portfolio.
Of wil je een shoot plannen, maar kom je er niet uit met de voorbereiding? Neem dan gerust contact met me op, ik vertel je graag wat de do’s en don’ts van een branding shoot zijn.