Wel of geen visagie voor een branding shoot?

Veel vrouwen hebben een haat-liefde relatie met make-up. Als ik naar mezelf kijk, houd ik het liever bij een natuurlijke look. Toch kan een mooie eyeliner je ogen prachtig laten uitkomen of een subtiele lipgloss je volle lippen benadrukken. Door influencers zoals Nikkie Tutorials weten veel (jonge) vrouwen wel raad met een likje make-up. Maar er zijn ook een hoop dames die vrijwel make-uploos door het leven gaan. Voor deze groep vrouwen kan visagie een goed alternatief zijn.
Daarom vertel ik je in dit artikel of je wel of geen visagie moet doen voor een branding shoot. 

Visagie voor een branding shoot in Den Bosch

Wat zijn de voordelen van visagie?

Wist je dat op beeld veel make-up wegvalt? Helemaal bij flitslicht, dan valt er maar liefst 50% weg. Dus draag je dagelijks foundation  / poeder, mascara, oogschaduw / eyeliner of misschien wel lipstick of lipgloss? Zorg dan dat je voor jouw branding shoot je make-up wat zwaarder aanbrengt. 

Waar let een visagist op?

Ben je niet helemaal zeker van je zaak? Laat je dan helpen door een visagist met genoeg ervaring. Zo kan jij je met een gerust hart (mentaal) voorbereiden op je branding shoot. Want geloof mij: een professionele visagist weet precies waar hij of zij op moet letten. Zo wordt er bijvoorbeeld make-up gebruikt dat glimmen tegengaat. Het laatste wat je wilt is dat glans licht reflecteert; een grote witte vlek op je voorhoofd is namelijk allesbehalve flatterend. Daarom gebruikt een visagist altijd een kwalitatieve, matterende poeder om glans op het voorhoofd, kin en neus tegen te gaan. Ook zorgt een goede visagist voor foundation zonder SP-factor; hierdoor kan je namelijk onder de (flits)lamp bleek ogen. 

Je make up laten doen voor personal branding foto's

Het belang van contouren

Wist je de contouren van je gezicht meer wegvallen bij sterke studiolichten? Daarom is het belangrijk dat bij het maken van personal branding foto’s, een zakelijk portret of castingfoto’s de contouren van je gezicht wat sterker worden aangezet. Denk hierbij aan de jukbeenderen en de kaaklijn. En zeg nou zelf: wie kan je hier beter bij helpen dan een visagist? 

Een egale huid is key

Vrouwen vinden niks zo erg als een onrustige huid; niet voor niets gooien we vaak filters over selfies en vakantiekiekjes. Daarom hechten we zoveel belang aan een egale huid, helemaal tijdens een branding shoot. En dát is nou juist wat een visagist zo goed doet: het egaliseren van je huid. 

Nadruk op je ogen

Door de nadruk op je ogen te leggen, creëer je een open en krachtige blik. En een visagist kan dit als geen ander. Om dit te doen, wordt er vaak mascara, eyeliner en oogschaduw gebruikt. Zo legt een make-up artiest het accent op je oogleden en wimpers. 

Accentueer je lippen

Heb je juist prachtige, volle lippen? Laat een visagist dan je lippen benadrukken met een opvallende kleur lipstick; perfect voor een kleurrijke branding shoot! Voor een natuurlijke look zal een visagist je lippen eerder accentueren met een subtiele gloss. 

Visagie voor personal branding foto's

Wanneer kies je niet voor een visagist?

Hoewel een visagist zeker een toegevoegde waarde voor je branding shoot kan zijn, is het niet voor iedereen de juiste keuze. Ten eerste moeten de diensten van een visagist binnen je budget liggen. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat jij dicht bij jezelf blijft. Gebruik je dus nooit make-up in het dagelijkse leven? Dan is de kans groot dat jij je niet prettig voelt als je volledig in de verf wordt gezet, ook al is de make-up heel natuurlijk aangebracht. Laat je dus niets aanpraten, maar ga in plaats daarvan op je gevoel af. Mocht je dus liever zelf aan de slag willen met je make-up, dan vind je hieronder boordevol bruikbare tips. 

Tips van een visagist

Voor vrouwen die liever geen gebruik maken van een visagist voor hun branding shoot, maar wel hun beste features willen benadrukken, geeft een visagist de volgende tips: 

  • Ben je van plan om foundation te gebruiken? Kies dan een foundation die maximaal één tint donkerder is dan je natuurlijke huidskleur.
  • Benadruk je ogen met mascara en eyeliner.
  • Zorg dat je een primer aanbrengt die je huid niet vettig maakt. 
  • Gebruik blush om je jukbeenderen te accentueren.
  • Kies voor een kwalitatieve, matterende poeder zonder metaaldeeltjes. Deze kunnen namelijk reflecteren onder het flitslicht. 
  • Pas om dezelfde reden ook op met highlights en glitter- of glanzende oogschaduw.
  • Wil je jouw lippen voller laten lijken? Gebruik dan een lichte kleur lipstick of lipgloss. Voor smaller ogende lippen gebruik je juist een donkere kleur lipstick of lipgloss. 
Visagie voor een branding shoot; wel of niet doen

Kan ik jou helpen met personal branding foto’s?

Ben je er al wél over uit of je wel of geen visagie wil doen voor een branding shoot, maar heb je nog geen personal branding fotograaf in de arm genomen? Dan help ik jou graag verder; niet alleen met de branding shoot zelf, maar ook met de voorbereiding. Liever eerst kennismaken met deze fotograaf in Den Bosch? Heel begrijpelijk! Neem dan contact op om een kennismakingsgesprek in te plannen. 

De voordelen van visagie voor jouw branding shoot