Tips voor een goede voorbereiding op jouw branding shoot

Om als ondernemer zichtbaar te zijn, heb je mooie beelden nodig voor op je website en social media. Gebruik hiervoor dan ook geen (vakantie)kiekjes; dit doet af aan jouw geloofwaardigheid. Boek, in plaats daarvan, een branding shoot en laat jezelf in de kijker zetten door een professionele fotograaf. Voor een top resultaat wil je natuurlijk goed voorbereid voor de dag komen. Daarom heb ik voor een goede voorbereiding op jouw branding shoot de volgende tips op een rij gezet. 

Waar ga je de foto’s voor gebruiken? 

Stel jezelf vooraf de vraag: waar ga ik de beelden voor inzetten? Zijn de foto’s alleen bedoeld voor social media? In dat geval kan de personal branding fotograaf rekening houden met de benodigde afbeeldingsgrootte voor het social-mediakanaal waar je de foto’s gaat posten.
Wil je de beelden juist gebruiken voor een banner op je website? Dan zal je liggende foto’s nodig hebben. Maak dus een lijstje waar je de beelden voor gaat gebruiken en leg dit voor aan je fotograaf. 

Ga los op Pinterest 

Vaak weet je zelf al wat voor soort foto’s je mooi vindt; lichte beelden gemaakt met natuurlijk licht of contrastrijke foto’s gemaakt met flitslicht. Natuurlijk kies je dan ook voor een personal branding fotograaf die dit soort beelden maakt. Toch is het verstandig om vóór de dag suprème een moodboard te maken. Zo heb je voor jezelf helder van wat voor licht, compositie, locatie(s) en outfits je blij wordt. Ook voor de fotograaf is zo’n moodboard heel prettig.
Pinterest is dan ook het ideale platform om een moodboard te maken. Heel Pinterest staat vol met de meest prachtige plaatjes. Kortom, perfect om inspiratie op te doen! 

Lijstje maken ter voorbereiding op jouw branding shoot

Locatie van de branding shoot

Denk goed na over de locatie; deze kan namelijk heel bepalend zijn voor de sfeer van jouw personal branding foto’s. Het is belangrijk dat je alle factoren overweegt. Denk aan de dienst of het product dat je verkoopt, je doelgroep, je personal branding en zelfs jouw persoonlijkheid.
Gelukkig zijn er talloze opties: van prachtige natuurgebieden tot industriële locaties of zelfs je eigen huis. Ook is het mogelijk om voor je branding shoot een prachtig ingerichte locatie te huren, zoals een boetiekhotel of stijlvol kantoor.

Zorg voor een goede outfit

Onderschat nooit de kracht van de juiste outfit. Ze zeggen niet voor niets ‘kleren maken de man’ (of vrouw 😉). Ook hier geldt: denk goed na over welke klant(en) je wilt aantrekken, wat je wilt uitstralen, maar vooral wat bij jou past.
Kies voor kleuren die jou goed staan of hul je in een outfit in jouw huisstijlkleuren. Voor meer tips, check mijn blog over kleding uitkiezen voor je branding shoot. 

Welke locatie kan ik het best kiezen voor mijn branding shoot?
Welke locatie voor jouw branding shoot in Eindhoven?

Overweeg visagie

Wist je dat 50% van je make-up wegvalt op een foto? Had je niet verwacht hè? Ik stond er ook flink van te kijken! Des te meer reden om mooie make-up aan te (laten) brengen.
Ben je nou niet heel handig met make-up of wil je graag nét iets meer uitpakken dan in het dagelijkse leven? Laat je make-up dan verzorgen door een professionele visagist. 

Context aanbrengen met props

Props zijn items die je kunt gebruiken om meer context te geven aan je branding foto’s. Denk aan een laptop, mobiele telefoon of yogamat. Deze items dragen bij aan het verhaal dat jij je klanten wilt vertellen.
Of geef een unieke twist aan je branding shoot door props op een andere manier in te zetten. Neem de shoot die ik met Renske heb gedaan. Op één van de foto’s, die je hieronder ziet, jongleerde ze met citroenen: een leuke knipoog naar haar bedrijfsnaam Lemontwist.

Vergeet niet te genieten

Goed voorbereid voor de dag komen is het halve werk, maar laat verder de controle los. Je hebt niet voor niets een professionele fotograaf ingehuurd. Het enige wat je hoeft te doen is ontspannen, de aanwijzingen van de fotograaf opvolgen en genieten. Maak je dus niet druk om zaken waar je geen invloed op hebt; geef alles uit handen en relax. Het komt goed, écht!

Kleurrijke branding shoot - Tramkade

Kan ik jou helpen met een branding shoot?

Wat is een betere manier dan jezelf en je onderneming in de kijker zetten met personal branding foto’s? Als fotograaf in Den Bosch help ik je daar graag bij. Zowel met de voorbereiding — denk aan locatie, kleding, kleurgebruik en (eventueel) gebruik van een visagist — als de branding shoot zelf.
Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.