Waarom zwart-wit foto’s voor jouw branding shoot? 

De meeste ondernemers kiezen voor een kleurrijke branding shoot. En met goede reden! Met kleur kan je namelijk veel kanten op; qua locatie, maar ook op het gebied van kleding. Toch kunnen òòk zwart-wit foto’s jouw branding shoot naar een hoger niveau tillen. Waarom? Dat lees je hieronder in dit artikel. 

De focus ligt op jou

Waar je met kleurfoto’s kan werken met complementaire of supplementaire kleurcombinaties, is dit bij zwart-wit foto’s niet mogelijk. Nu beschouwen veel ondernemers dit als een tekortkoming, maar ik zie het als iets positiefs. Doordat kleur niet afleidt, gaat de aandacht niet uit naar je outfit of de locatie, maar naar jou! En dat is wat je wil, toch? Het gebrek aan kleur vereenvoudigt, waardoor je personal branding foto’s ‘echter’ aanvoelen. 

Zeer geschikt voor portretten

Op social media zie je vaak zwart-wit portretten voorbijkomen, en dat is niet voor niks. Er zijn geen afleidende kleuren in het spel. Hierdoor ligt de focus volledig op de geportretteerde en word je de foto ‘ingetrokken’ door zijn of haar blik. 

Waarom zwart-wit foto's voor jouw branding shoot?
zwart-wit foto's voor jouw branding shoot?

Zwart-wit zorgt voor tijdloze beelden

Op social media ‘vecht’ iedereen om zijn plekje. We willen allemaal opvallen, maar hoe slaag je daar in als we allemaal dezelfde beelden posten? Als ondernemer wil je onderscheidend zijn; niet alleen met je product of dienst, maar ook met hoe jezelf in de markt zet. En daar horen personal branding foto’s bij. Natuurlijk is het dan verleidelijk om mee te gaan met huidige trends, maar het nadeel is dat deze ook weer overwaaien. Het gevolg is dat je op den duur blijft zitten met gedateerde foto’s. Foto’s waar je met een dubbel gevoel op terug kijkt. Door juist te kiezen voor zwart-wit beelden voor jouw branding shoot creëer je een tijdloze uitstraling. Zo kan je nog jaren vooruit! 

branding shoot - zwart-wit foto's

Meer ruimte voor creativiteit 

Juist door de afwezigheid van kleur, komen vormen en structuren beter naar voren. Een goede personal branding fotograaf maakt hier gebruik van! Zo komen niet alleen creatieve composities beter tot hun recht, maar wordt er ook een verhaal verteld. Denk bij creatieve composities aan een lijnenspel, de regel van derden en de gulden sneden. Juist deze composities maken zwart-wit foto’s perfect voor creatieve ondernemers. 

Spat van het beeld met veel contrast

Zacht licht, wat je voornamelijk krijgt door een bewolkte lucht of softbox, is ideaal voor kleurenfoto’s. Maar zwart-wit foto’s kunnen door zacht licht juist flets ogen. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom komen zwart-wit beelden met hard licht beter tot hun recht; hard licht leidt namelijk tot hoge contrasten. Weliswaar te heftig voor kleurenfoto’s, maar prachtig bij zwart-wit foto’s. Zo spat je volledig van het scherm, en dát zonder afleiding van kleur.

Zwart-wit foto's voor een branding shoot

Je hebt geen fancy locatie nodig

Voor een branding shoot met kleurenfoto’s ga je op zoek naar een locatie die aansluit bij jouw branding. Kleur speelt daar een belangrijke rol in. Wanneer je besluit te kiezen voor zwart-wit beelden is een fancy locatie minder belangrijk. Teveel elementen in beeld leidt eerder af dan het iets toevoegt. Maar een locatie die op het eerste oog ietwat saai overkomt, kan op (zwart-wit) beeld geweldig zijn. Eenvoud is het toverwoord; de aandacht gaat uit naar de compositie, het licht én – niet geheel onbelangrijk – naar jou! 

Waarom zwart-wit foto's voor jouw fotoshoot?

Wil jij zwart-wit beelden voor jouw branding shoot? 

Ben je op het punt gekomen waar jij jezelf beter in de markt wilt zetten? Dan is het tijd voor personal branding foto’s. Hiermee zet je niet alleen jezelf als ondernemer in de spotlight, maar ook de persoon achter de ondernemer. Als personal branding fotograaf help ik je niet alleen met de voorbereiding — zoals het uitkiezen de perfecte locatie en geschikte kleding — maar ook met het poseren tijdens de branding shoot. 
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.