Castingfoto’s ter aanvulling van het portfolio

Ter aanvulling van het portfolio van Tommie, heb ik castingfoto’s van hem gemaakt. Voor zo min mogelijk afleiding, kozen we voor een grijze achtergrond en een wit t-shirt. Zo gaat de focus volledig uit naar hemzelf.

Welke belichting is geschikt?

Geef bij je fotograaf duidelijk aan dat uitgesproken schaduwen een no-go zijn voor jouw headshots. Ga eerder voor subtiele schaduwen of juist geen schaduwen in het gezicht. De vlinderverlichting of lusverlichting zijn hiervoor heel geschikt! Let wel op dat je met lusverlichting een gezicht optisch smaller maakt. Daarom pas ik deze verlichting vaker toe bij mensen met een ronder gezicht.
Daarentegen creëer je met de vlinderverlichting schaduwen onder de jukbeenderen en kin, waardoor rimpels minder opvallen. Kortom, een ontzettend flatterende belichting. Niet vreemd dat deze belichting vaak wordt toegepast bij vrouwen. Maar houd wel in gedachten dat deze belichting minder geschikt is voor mensen met een rond gezicht.
Bij de headshots voor Tommie heb ik lusverlichting toegepast, waarbij ik de schaduwen grotendeels heb ingevuld met een reflector.

casting foto's voor je portfolio