branding shoot - brug in Den Bosch

Branding shoot in Den Bosch

Een branding shoot in Den Bosch? Altijd een goed idee! Dit keer werd ik door Caroline gevraagd voor professionele branding foto’s. Uit de vele toffe plekken in Den Bosch kozen we Parkeergarage St. Jan. En dan niet zozeer vanwege de parkeergarage zelf, maar wegens de rauw uitziende stadsmuur die erboven ligt. De perfecte achtergrond voor Caroline! 

Wat te doen op een zonovergoten dag?

Omdat die dag de zon volop zou gaan schijnen, hadden we vroeg in de ochtend afgesproken. Stipt 8 uur stond Caroline me al op te wachten. Zo konden we nog nét profiteren van het zonnetje dat laag aan de hemel stond. Helaas stond een uur later de zon alweer hoog aan de hemel te prijken; heerlijk weer om een terrasje te pikken, maar geen ideale weersomstandigheden voor een fotograaf. Als de zon namelijk hoog staat, wordt het licht hard waardoor je last krijgt van lelijke schaduwen. Dan zijn er twee oplossingen: een schaduwrijke plek opzoeken of werken met flitslicht. 

Gelukkig werk ik altijd met flitslicht, maar ik moet erbij zeggen dat hoe feller de zon, hoe meer flitslicht ik nodig heb. En iedereen weet dat de zon midden op de dag het felst is. Dus ik fotografeer op zonnige dagen altijd ‘s ochtends of aan het einde van de dag (laat in de middag of zelf in de avond).