Zwart wit portret

Artistieke portretten

Toen ik net begon met fotograferen, heb ik ter aanvulling van mijn portfolio een aantal artistieke portretten van Mimi gemaakt. Hierbij speelden licht en compositie de hoofdrol. 

Zwart wit vereenvoudigt

Om de focus te behouden op de compositie en het licht, heb ik een aantal portretten omgezet naar in zwart wit. Want ook al kun je met kleur ontzettend creatief zijn; zwart wit vereenvoudigt en levert vaak pure portretten op. Zwart wit is dan ook niet voor niets mijn eerste liefde! 

Compositie, compositie, compositie

Bij een zakelijk portret is compositie een stuk minder belangrijk. Een interessante compositie kan dan juist afleiden van de persoon op de foto. Maar artistieke portretten komen juist beter tot hun recht met een interessante compositie. Tijdens deze shoot heb ik Mimi niet alleen horizontaal gefotografeerd met veel negatieve ruimte (lege ruimte) aan de linkerzijde, maar bij een aantal portretten heb ik slechts een gedeelte van haar gezicht gefotografeerd. Een soort minimalistische portretten, zeg maar. Nu nog steeds één van mijn favoriete shoots!