Mooie poses voor jouw branding shoot

Ontspannen poseren tijdens een branding shoot is toch een stuk lastiger als je eenmaal voor de camera staat. Niet iedereen heeft hier last van, maar sommige mensen zijn té bewust van zichzelf, de omgeving en natuurlijk de camera! Om je op weg te helpen heb ik onlangs deze blog geschreven: hoe leer je beter poseren? Toch ga ik nòg een stapje verder; in dit artikel laat ik je namelijk mooie poses zien die jij kan toepassen tijdens jouw branding shoot. 

Pose 1: casual, doch speels

Vaak ontspan je automatisch wanneer je ergens tegenaan leunt. Het voelt ‘natuurlijker’ aan. Vanuit deze pose maak je dan ook kleine aanpassingen, welke ik als volgt met je ga doornemen.
Dus heb je een mooie muur gespot die geschikt is voor deze pose? Leun er ontspannen tegenaan en haak je vinger vervolgens in de lus van je broek om een mooie vorm te creëren met je arm. Om je pose wat dynamischer te maken, haal je je andere hand door je haar heen. Dat maakt het beeld nét wat speelser. 

Mooie poses voor jouw branding shoot

Pose 1

Pose 2: ontspannen, doch speels

Deze houding lijkt op pose 1, maar we hebben een paar tweaks aangebracht waardoor de pose iets anders oogt. Je plaats je (linker- of rechter)hand ontspannen op je been en haalt, net als pose 1, je hand door je haar. Hierbij kijk je weg, zodat het geheel ontspannen overkomt. 

Mooie poses om aan te nemen tijdens jouw fotoshoot

Pose 2

Pose 3: stoer, doch casual

Gek genoeg zijn we vaak geneigd om staand te poseren. Terwijl een zittende houding juist heel natuurlijk kan ogen, mits je weet hoe je moet poseren. Deze houding is dan ook heel geschikt om toe te passen op een mooie trap.
Draai je lichaam lichtjes van de camera af (draai je schouders), zodat je niet breder oogt dan je daadwerkelijk bent. Zet één been op een hogere trede, waardoor je jouw hand ontspannen op je knie kan laten leunen. Zorg dat je je schouders recht houdt en niet teveel naar voren leunt.
Een makkelijke én mooie pose voor jouw branding shoot.

Mooie poses aannemen tijdens jouw branding shoot

Pose 3

Pose 4: maak gebruik van de natuur

Bij deze houding maak je gebruik van natuurlijke elementen. Deze foto heb ik bijvoorbeeld genomen tijdens een branding shoot in de Oisterwijkse Bossen en Vennen, waarbij de geportretteerde met het riet speelt en wegkijkt. Zo makkelijk kan het dus zijn! 

Ontspannen poses voor jouw branding shoot

Pose 4

Pose 5: gebruik je jasje

Draag jij vaak een blazerjasje? Gebruik deze dan ook in je pose. Bij deze personal branding foto zie je bijvoorbeeld hoe ze het jasje aan beide kanten vasthoudt. Hiermee zorg je dat jouw zakelijke houding net iets losser wordt. 

Wat zijn mooie poses voor jouw branding shoot?

Pose 5

Pose 6: zakelijk en krachtig

 Voor een zakelijke uitstraling fotografeer ik vaak van onderaf. Maar je kan jouw houding nòg krachtiger neerzetten door je benen uit elkaar te plaatsen en je handen in je zakken of in je zij te positioneren. 

Een krachtige pose voor jouw fotoshoot

Pose 6 

Pose 7: stijlvol, doch speels 

Hoe poseer je tijdens een branding shoot op een stijlvolle manier? Heel simpel: kruis je benen, kijk dromerig naar beneden en speel lichtjes met je haar. Ben je in het bezit van een mooie manteljas of blazer? Drapeer deze over je schouders. Voila, zo doe je dat! 

Mooie pose voor een fotoshoot

Pose 7

Pose 8: gebruik je mobiel

De ‘gebruik je mobiel’ pose wordt vaak gebruikt tijdens een branding shoot, maar dat maakt het geen minder effectieve houding. Voor veel ondernemers is de mobiele telefoon namelijk onmisbaar voor hun werkzaamheden. Daarom is dit ook zo’n logische pose. In deze foto maakt de geportretteerde zittend gebruik van haar mobiel. Maar natuurlijk kan je dit ook staand of lopend toepassend. Ook kan je variëren met kijken en niet kijken naar het scherm. 

Mooie poses - fotoshoot

Pose 8

Pose 9: casual 

Soms kan het lastig zijn om tijdens een branding shoot zittend te poseren, helemaal als je nergens tegenaan kunt leunen. Weet je niet hoe je moet zitten? Gebruik dan deze pose: kruis je (linker- of rechter)been onder je andere been, plaats je hand(en) op je been en kijk weg of juist in de camera. Je andere hand kan je eventueel ook door je haar halen. 

Welke poses kan je gebruiken voor jouw branding shoot?

Pose 9

Pose 10: stoer en speels 

Hoe kan je anders van een trap gebruik maken, zonder er met je rug tegenaan te leunen?
Positioneer jezelf recht naar de camera, leun lichtjes tegen de trap, drapeer je arm onder de leuning door en pak deze bovenin weer vast. Geloof me, het klinkt moeilijker dan het is! Bij de foto hieronder zie je het eindresultaat. 

Branding shoot - mooie poses

Pose 10

Pose 11: speelse loophouding 

Tijdens een branding shoot laat ik mijn klanten vaak een stukje naar de camera toelopen. Dat voelt namelijk een stuk natuurlijker dan stilstaand poseren, sterker nog: je hebt hierdoor het gevoel alsof je niet aan het poseren bent.
Voel je je toch nog niet helemaal prettig? Focus je dan op de omgeving om je heen. Je hoeft echt niet in de camera te kijken voor mooie foto’s. Weet je daarnaast niet waar je je handen moet laten? Houd je vingers dan losjes vast als je naar de camera toeloopt. 

Lopende pose - branding shoot

Pose 11

Lopend poseren tijdens je branding shoot

Pose 11

Pose 12: professioneel, doch casual

In plaats van tegen een leuning aan te staan, kan je er ook half op zitten. Natuurlijk moet de leuning of het muurtje wel hoog genoeg zijn. Let wel op dat je er niet volledig op gaat zitten. Zorg dat je voorste been gebogen is, zodat je hier je hand losjes op kan leggen. Leun met je (andere) arm die het dichtst bij de camera staat op de leuning. Zo houd je je balans en blijft je houding mooi recht. Een perfecte pose voor een branding shoot!

Professionele pose voor je branding shoot

Pose 12

Pose 13: stoer en ontspannen 

Deze zittende pose is heel geschikt voor een branding shoot op locatie. Kies een mooi ogend bankje en gebruik pose 9. Dus kruis je (linker- of rechter)been onder je andere been, plaats je ene hand op je schoot en drapeer je andere arm over de bovenkant van het bankje. 

Welke poses kan je gebruiken voor jouw branding shoot?

Pose 13

Kan ik jou helpen met mooie poses voor een branding shoot?

Vind je het nog steeds lastig om goed te poseren en heb je hier hulp bij nodig? Neem gerust contact op; ik help je graag met het aannemen van mooie poses tijdens een branding shoot. Maar daar blijft het niet bij, want ik denk ook met je mee tijdens de voorbereidingsfase: het kiezen van een mooie locatie, de perfecte outfit en (eventueel) gebruik van visagie.