Hoe leer je beter poseren?

Yes! Je hebt de stap genomen om je personal branding aan te pakken. En daar horen natuurlijk nieuwe foto’s bij voor op je website en social media. Tijd om een branding shoot te plannen! Je begrijpt: daar komt van alles bij kijken, van het uitzoeken van de juiste outfit(s) en locatie tot poseren.
Wanneer je vaker foto’s laat maken, raak je gewend aan poseren. Maar als je geen doorgewinterd model bent, kan het onwennig zijn om voor de camera te staan. Je vraagt je af waar je moet staan, hoe je je handen moet houden, of je wel of niet in de camera moet kijken. Maar geen zorgen, ontspan, geniet van het moment en geef de controle uit handen. Dat is de eerste tip die ik je wil meegeven. Hieronder geef ik tips die je gaan helpen om tijdens een personal branding shoot beter te poseren. 

Eerste tip om beter te poseren

Wil je tijdens je branding shoot langer en slanker ogen? Zorg er dan voor dat je je rug recht houdt en je schouders naar achteren gooit (niet te ver naar achteren). 

Een betere houding tijdens het poseren​

Je houding beter over laten komen op de foto? Pas dan de volgende poseertip toe: leun vanaf je middel iets naar voren richting de camera. 

Poseertip 3: buik inhouden

Om je houding nòg meer te verbeteren, is het belangrijk dat je je buik ietwat inhoudt. Let erop dat je het niet overdrijft, want dat ziet er juist weer onnatuurlijk uit. 

Je rondingen goed laten uitkomen​

Als vrouw zijnde wil je natuurlijk dat je rondingen goed uitkomen. Dit kun je doen door je bovenlichaam iets weg te draaien van de camera. Zorg er verder voor dat je de schouder die het dichtst bij de camera staat, lager houdt dan de andere schouder.

Hoe moet je niet poseren?

Niet doen!

Wat is een betere pose?

Wel doen!

Voorkom een onderkin

Kantel je kin een tikkeltje naar voren om een onderkin te voorkomen. Extra pluspunt: je nek lijkt hierdoor langer.

Hoe leer je beter poseren tijdens je branding shoot - onderkin voorkomen

Niet doen!

Hoe voorkom je een onderkin tijdens je branding shoot?

Wel doen!

Benadruk de vorm van je lichaam

Uit spanning hou je je armen vaak dicht tegen je lichaam. Maar dit maakt je juist breder dan je bent; niet doen dus! Hou in plaats daarvan je armen losjes van je lichaam en zorg voor ruimte bij je taille. Hierdoor benadruk je de vorm van je lichaam. 

Hoe niet te poseren tijdens jouw branding shoot

Niet doen!

Hoe wel te poseren tijdens jouw branding shoot

Wel doen!

Adem in, adem uit

Je wilt voorkomen dat de spanning van je gezicht af te lezen is. Natuurlijk is het aan de personal branding fotograaf om je op je gemak te stellen. Maar je komt al een heel eind door rustig en constant adem te halen.
Wedden dat je met deze poseertips een heel eind komt? Als je verder op de fotograaf vertrouwt, weet ik zeker dat het goed komt. Oh, en vergeet niet te genieten van de branding shoot!

Kan ik jou helpen met poseren?

Vind je het nog steeds spannend om voor de camera te staan en de juiste poses aan te nemen? Ook bij een casting fotoshoot kan poseren lastig zijn. Maar geen zorgen, daar help ik jou graag bij!
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met me op.