Fotoshoot in Tilburg

Een fotoshoot in Tilburg? Really? Veel Brabanders zullen hun wenkbrauwen optrekken als ze dit horen. Dat komt doordat de meeste Brabanders Tilburg kennen als een echte industriestad, voornamelijk in textiel. Het stond vroeger bekend als een plek met weinig karakter. Den Bosch en Breda werden vaak boven Tilburg verkozen. Tot nu!

Laat je verrassen door de Spoorzone

Heb jij de laatste jaren Tilburg bezocht? Nee? Ik zeg zeker doen! Sinds de opkomst van de Spoorzone is Tilburg een stuk hipper geworden. De Spoorzone ligt vlakbij het Centraal Station, dus ook goed te bereiken met de trein. Deze toffe plek heeft een rauw randje en biedt ruimte aan allerlei hippe tentjes. Perfect voor een branding shoot in Tilburg. Je kunt echt alle kanten op en als je op zoek bent naar een industriële omgeving, dan zit je hier goed!

Fotoshoot voor je portfolio - blauwe achtergrond

Lochal; Best Public Library of the World

Als je het mij vraagt is de mooiste plek van de Spoorzone de bibliotheek de Lochal. De Lochal is in 2019 verhuisd van het Koningsplein naar de Spoorzone. Een leuk feitje is dat deze plek tijdens het World Architecture Festival is uitgeroepen tot het beste gebouw in de wereld. De glazen buitenkant zorgt voor een prachtige lichtinval. Loop een tijdje rond en bekijk al het moois voordat je begint met fotograferen. Je zult zien dat er overal toffe plekjes te vinden zijn.

Dus waar wacht je nog op? Plan nu je fotoshoot in Tilburg!  Maar neem wel eerst contact op, dat is wel zo netjes.

Wil je meer weten over de Lochal? Kijk dan hier voor meer info over deze Tilburgse bibliotheek.

Brandingshoot - Lochal

Het Spoorpark als fotoshoot locatie

Het Spoorpark is een andere unieke plek die geschikt is voor een fotoshoot in Tilburg. Dit stadspark ligt aan de andere kant van het spoor. Jong en oud spenderen hier graag hun vrije uurtjes. Schrik niet, want het park is 10 hectare groot. Daarom wordt het ook wel het Central Park van Tilburg genoemd. Naast al het groen vind je er ook verschillende faciliteiten waaronder skatebanen, een basketbalveld, een stadscamping, klimtoren, en een restaurant. Het Spoorpark heeft dus genoeg te bieden als je unieke foto’s wil maken.

De Piushaven; vol met leuke plekjes

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de Piushaven. Wat een toffe plek is dit! Ik ken dit gebied nog van vroeger toen mijn opa en oma hier woonden. Destijds was het één en al vergane glorie. Onlangs heeft de Piushaven een flinke make-over gehad. En het resultaat mag er wezen! Dat blijkt dan ook uit de flink gestegen huizenprijzen.

Tegenwoordig is de Piushaven een echte hotspot. Het barst er van de leuke tentjes en je kan er ook nog eens heerlijk aan het water zitten. En deze industriële plek leent zich ook nog eens heel goed voor een fotoshoot in Tilburg.

Zoals je leest heeft Tilburg heel wat leuke plekjes te bieden. Dus wacht niet langer en plan nu die fotoshoot! Ik weet zeker dat je verrast gaat worden. Wil je zien welke foto’s ik heb gemaakt in Tilburg en andere Brabantse steden? Check dan hier mijn blog over locaties voor een fotoshoot in Den Bosch.