Casting fotoshoot

   Met een professionele casting fotoshoot zorg je voor een kraker van een portfolio; als model, acteur en figurant word je namelijk als eerste op je uiterlijk beoordeeld. Grote kans dus dat je met casting foto’s opvalt bij de casting director. En dát is nou net wat je wil bereiken!

   casting fotoshoot in Brabant

   “Zichtbaar worden met foto’s die de aandacht grijpen”

   casting fotoshoot in Den Bosch

   Kies je fotograaf zorgvuldig

   Last van keuzestress? Begrijpelijk! Tegenwoordig vliegen de fotografen je om de oren, dus hoe maak je de beste keuze voor jouw casting fotoshoot? Neem allereerst de tijd en maak geen overhaaste beslissingen. Begin met het bekijken van portfolio’s van verschillende fotografen. Spreken deze je aan?  Vergeet dan niet om de reviews te lezen; deze geven je vaak een duidelijk beeld van de werkwijze van de desbetreffende casting fotograaf.
   Twijfel je nog? Plan dan een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek in of vraag een offerte op. 

   Tips voor goede voorbereide castingfoto’s

   Kleding, lichtgebruik en kleurkeuze; allemaal factoren die meespelen in de voorbereiding op jouw casting fotoshoot. Zo is het belangrijk dat jíj van het scherm afknalt en niet je outfit. Laat kleding in kekke kleurtjes en met opvallende logo’s voor wat ze zijn, en kies daarentegen voor rustige kleding in neutrale kleuren. Laat ook sieraden achterwege en blijf weg van opvallende kapsels.
   Neem verschillende outfits mee; ik zeg altijd: liever teveel, dan te weinig. Voordat we van start gaan, bekijken we welke kleding het best bij de mogelijke achtergrondkleuren matchen of juist contrasteren. Tijdens de casting fotoshoot is er tijd voor twee tot drie kledingwissels. Tip: kies voor kleuren die je gelaat ophalen. 

   casting fotoshoot in de studio
   casting fotoshoot in regio Tilburg

   Wat kan je van mij als casting fotograaf verwachten

   Of het nu om een casting fotoshoot of een personal branding shoot gaat; ik plan eigenlijk altijd een (vrijblijvend) telefonisch kennismakingsgesprek. Niet alleen om kennis te maken, maar ook om om de mogelijkheden door te spreken. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het gesprek aangeven of je alleen halfportretten of ook full body shots nodig hebt.
   Op de dag zelf streef ik naar het mooiste resultaat; hier werken we dan ook rustig naartoe. Niet te overhaast, want voor de camera staan kan — ja, ook voor acteurs en figuranten — best wennen zijn. Tijdens de shoot geef ik je dan ook aanwijzingen en laat ik zien wat wél, maar ook wat juist níet werkt. Uiteraard krijg je de resultaten op camera te zien, wel zo fijn! 

   Hoe gaat het na de casting fotoshoot in z’n werk?

   Tien dagen na de shoot ontvang je de selectie foto’s waar je een keuze uit maakt. Hier ga ik vervolgens mee aan de slag, waarna je ze in hoge resolutie, zonder watermerk ontvangt. 

   Door de duidelijke communicatie wist ik precies wat we gingen doen en wat ik kon verwachten. Ik voelde mij tijdens de shoot erg op mijn gemak en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik ben zeer positief over de samenwerking met Pauline!

   Welke belichting voor jouw casting foto's?

   Als er foto’s van mij gemaakt worden, vind ik dat meestal afschuwelijk. Ik weet nooit hoe te staan of te kijken. Soms krijg ik er zelfs paniek van. Bij Pauline was dit anders. Al tijdens ons mail contact voelde ik mij comfortabel. Dit werd alleen maar meer toen ik haar ontmoette bij de shoot. Ze is erg gepassioneerd over fotografie en vindt jouw comfort erg belangrijk. Alles ging in goed overleg en naar mijn inbreng werd goed geluisterd. Toen ik de foto’s zag , herkende ik mijzelf bijna niet. De dagen na mijn shoot bleef ik de foto’s steeds bekijken, niet gelovend dat ik dat echt was. Nog nooit heb ik mij zo goed gevoelt over mijn uiterlijk.

   Belichtingsmogelijkheden voor jouw casting fotoshoot

   Ik had een – zou je zeggen- vrij onmogelijke zoektocht: een fotograaf die binnen 48 uur goede portretfoto’s, gemaakt in een studio, kon leveren. Maar het was voor Pauline geen enkel probleem!

   Na mijn eerste telefoontje was alles zo geregeld: een fijne studio, de juiste achtergrondkleuren en een goede voorbereiding.

   De shoot was erg ontspannen en gezellig, en binnen no-time was er al het gewenste beeld! Binnen 2 uur na de shoot kon ik een keuze maken op een afgeschermde website en de volgende ochtend waren de bewerkte foto’s al klaar.

   Al met al dus een bliksemklus, maar dankzij Pauline’s flexibiliteit en inzet meer dan geslaagd!

   Studio portret met een felgekleurde achtergrond

   Wat een geweldige shoot heb ik met Pauline mogen doen in de fotostudio. Pauline haar professionele en warme houding maakte mij heel comfortabel om voor haar lens te mogen poseren. Het resultaat mag er zeker wezen en ik zal iedereen aanraden om met haar te werken.

   Studio portret voor je portfolio

   Wauw, wat een mooie serie foto’s. Bedankt voor de leuke shoot!

   Studio portret voor een casting fotoshoot

   Dank! Ze zijn prachtig 😍

   casting fotoshoot in Brabant

   Pakket 1
   €219 Excl. BTW

   Advies styling
   Tot anderhalf uur uur shooten
   7 volledig bewerkte beelden in hoge resolutie
   Gebruik van de studio in Vught

   Extra digitale beelden buiten dit pakket
   kosten € 13,00 per foto

   Pakket 2
   €249 Excl. BTW

   Advies styling
   Tot twee uur uur shooten
   12 volledig bewerkte beelden in hoge resolutie
   Gebruik van de studio in Vught

   Extra digitale beelden buiten dit pakket
   kosten € 13,00 per foto

   Recente projecten

   Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?​

   Herkenbaarheid creëren bij jouw klant op een professionele manier.
   Wil je meer weten?