Station Brandstof

De juiste locatie vinden voor jouw branding shoot? Dat kan een hele opgave zijn. Daarom licht ik een aantal unieke locaties voor je uit. Ik trap af met een locatie in Den Bosch: Station Brandstof.
Iedereen in Den Bosch kent deze locatie; het kleine tankstation op de grens van Vught en Den Bosch. Zelf was ik er al talloze keren langs gereden waarbij ik mezelf afvroeg: hoe zou het er van binnen uit zien? Nou daar ben ik achter gekomen en het is de moeite waard kan ik je zeggen! Maar voordat ik daar meer over vertel, ga ik eerst kort in op de historie. 

Stukje geschiedenis

Op de voorgevel staat er ‘Brabant Service Station’, maar je kunt hier helaas niet meer tanken. Tegenwoordig doet het tankstation dienst als vergader- en trainingslocatie.
In 1933 werd het tankstation gebouwd aan de uitvalsweg naar Vught, richting Eindhoven. Tot 2000 kon je hier nog tanken, maar in 2003 is het een rijksmonument geworden. Doordat er een nieuwe randweg ging komen, moest het tankstation uiteindelijk verplaatst worden. Station Brandstof zit nu al een aantal jaar op deze locatie. Om op een unieke plek te vergaderen of een training te geven, ben je hier aan het juiste adres. Ook is deze locatie heel geschikt voor een branding shoot. 

Branding shoot bij Station Brandstof

Perfecte locatie voor een fotoshoot

Door het aanzicht van de gevel waan je je in een oude film. Het is jammer dat we geen oldtimer bij ons hadden; dan was het plaatje compleet geweest.
Om een ietwat dramatisch beeld te creëren, heb ik de achtergrond expres donker ingesteld. Zo krijgt de foto een filmische uitstraling.

Wat kan je verwachten?

In het pand kom je binnen in een soort wachtruimte waar de witte kuipstoeltjes goed afsteken tegen een petrolblauwe muur. Verder vind je decoraties die verwijzen naar het tankstation verleden.
Na hier een aantal foto’s te hebben gemaakt, vertrokken we richting de kelder. Deze is ingericht als een minimalistisch, doch gezellig kantoortje waar je ongestoord kan werken. Doordat de ruimte is opgesplitst kan je variëren met verschillende composities, super handig! 

Branding shoot - Station Brandstof

Wat heeft de locatie nog meer te bieden?

Zodra je de trap oploopt, beland je in een prachtige landelijke keuken: perfect voor een culinaire setting! Helaas hadden we zelf geen tijd om foto’s in de keuken te nemen. Dus deze bewaar ik voor een toekomstige fotoshoot.
Daarnaast vind je op de bovenverdieping een grote vergaderzaal die uitstekend inzetbaar is als achtergrond voor een zakelijke reportage. 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze locatie en wil je meer weten? Voor meer informatie kan je terecht op de website van Station Brandstof.
Of misschien wil je juist weten hoe deze shoot is verlopen? Check dan het portfolio item over de branding shoot bij Station Brandstof.

Kan ik jou helpen met een branding shoot?

Wil jij ook personal branding foto’s laten maken bij Station Brandstof of een andere toffe locatie? Neem dan gerust contact met me op voor de mogelijkheden.